Nieuws/Sport
2016068
Sport

Toch Neuer in finale? 'Zo heb ik het niet gezegd'

caption

caption

Er bestaat alsnog een kans dat Manuel Neuer dit seizoen zijn rentree maakt onder de lat bij Bayern München. Trainer Jupp Heynckes houdt die mogelijkheid open voor de bekerfinale op 19 mei tegen Eintracht Frankrfurt.

caption

caption

Eerder meldde de coach dat Neuer, die vanwege een voetbreuk al sinds september 2017 uit de roulatie is, niet meer in actie zou komen in de laatste twee wedstrijden van dit seizoen. Op de website van de Duitse kampioen kwam hij terug op die uitspraken. "Zo heb ik het niet gezegd. De feiten zijn dat Manuel zaterdag in de laatste thuiswedstrijd tegen VfB Stuttgart niet bij de selectie zit, maar voor de bekerfinale is alles nog open'', verhelderde hij.

Neuer is inmiddels hersteld van zijn langdurige voetblessure en heeft de groepstraining hervat, maar er zijn nog altijd twijfels over zijn fitheid. Het is om die reden ook nog niet zeker dat hij meegaat met het Duitse nationale team naar het WK in Rusland. Bondscoach Joachim Löw maakt volgende week zijn voorlopige selectie bekend voor de eindronde.

"Ik kan er zelf nog weinig over zeggen. Het voelt goed aan en tot dusver ben ik tevreden over mijn herstel. Het belangrijkste is dat ik volledig fit word en dan moet ik ook nog het gevoel hebben dat ik kan presteren op het veld'', aldus de 32-jarige doelman.