2016434
Wielrennen

Ploegleider denkt bijna dagelijks aan overleden renner

Wauters: 'Kippenvel als ik aan Weylandt denk'

Marc Wauters denkt vaak aan Wouter Weylandt.

Marc Wauters denkt vaak aan Wouter Weylandt.

Wouter Weylandt overleed exact zeven jaar geleden tijdens de derde etappe in de Giro. Zijn ploegleider destijds, Marc Wauters, denkt nog steeds bijna elke dag aan hem. 

Marc Wauters denkt vaak aan Wouter Weylandt.

Marc Wauters denkt vaak aan Wouter Weylandt.

Vandaar ook dat nummer 108 ontbreekt bij Lotto-Soudal tijdens deze Ronde van Italië. "Als ik weer terugdenk aan die Giro, krijg ik weer kippenvel. Ik reed vlak achter het peloton en zag Wouter liggen. Meteen had ik door dat het ernstig was", zegt hij voor de camera van Eurosport. 

Volgens Wauters denkt niet alleen heel België vaak aan Weylandt. "In de Giro speelt het ook nog steeds. De tijd vliegt, het is alweer zeven jaar geleden." Vandaar ook dat nummer 108 niet meer gedragen wordt. "Op deze manier kunnen wij hem nog een beetje herdenken."

Op 9 mei 2011, tijdens de derde etappe van Ronde van Italië maakte hij een dodelijke val tijdens een afdaling van de Passo del Bocco. Weylandt bleef met zijn pedaal achter een muurtje haken, waarna hij viel en twintig meter over het asfalt schoof. Na vele pogingen tot reanimeren werd door de Giro-dokter bevestigd dat hij overleden was. Later bleek dat Weylandt onmiddellijk overleed ten gevolge van een schedelbreuk. Zijn vriendin An Sophie was op dat moment vijf maanden zwanger van hun eerste kind. Ze beviel op 1 september van een dochter.