Nieuws/Sport
2016546
Sport

'Iedereen is gewaarschuwd, anders krijgen ze maar tien minuten'

Advocaat waarschuwt z'n spelers

Dick Advocaat

Dick Advocaat

Dick Advocaat hoeft zijn spelers niet uit te leggen waar het donderdag allemaal om draait in het eerste playoffduel bij FC Dordrecht.

Dick Advocaat

Dick Advocaat

"De spelers weten heus wel wat ze moeten doen", zegt de coach, die de grootste waarschuwing al zag worden afgegeven door Dordt zelf. Dat maakte in de eerste ronde een 1-4 thuisnederlaag goed bij SC Cambuur.

Lees ook: Kortsmit terug in het doel van Sparta

Bij de regiogenoot zijn ze er nu zelfs heilig van overtuigd dat Sparta toch een beetje angst heeft gekregen van de nummer dertien van de Jupiler League. "Je moet al dat soort kreten van trainers en spelers niet geloven’’, vertrouwde Advocaat een verslaggever toe op de persconferentie voorafgaand aan het duel. "Die jongens hebben natuurlijk wel een prachtige prestatie neergezet. Als je 1-4 goedmaakt in uitwedstrijd, dan tekent dat het karakter. Dordrecht is een heel opportunistische ploeg, die veel lange ballen hanteert en veel werklust heeft. Maar uiteindelijk hebben wij meer ervaring en Eredivisie gespeeld. Morgen moeten we laten blijken of dat genoeg is.’’ Van extra druk om in de Eredivisie te blijven is geen sprake volgens Advocaat. "Vanaf het moment dat ik hier gekomen ben staat er al een enorme druk op de ploeg, dus onder druk spelen zijn die jongens wel gewend’’, aldus de oefenmeester, die bij iedereen het besef verwacht dat een procentje minder geen optie is. "Iedereen is nu gewaarschuwd. Ik zie snel genoeg of spelers er volledig in gaan of niet. Zo niet, dan geef ik ze maar tien minuten.’’

Advocaat arriveert in Rusland na het winnen van de Europa League.

Advocaat arriveert in Rusland na het winnen van de Europa League.

De playoffs om degradatie zijn nieuw voor Advocaat. "Ik heb wel veel ervaring met Europa Cups en dat is in principe hetzelfde’’, zegt de trainer, die eerst uit spelen een voordeel vindt. "In het jaar dat ik met Zenit de UEFA Cup won (2008, red.) speelden we vaak eerst uit. Als we verloren, konden we dat thuis altijd weer rechtzetten. Dat scheelt zeker.’’ Al hoopt hij na donderdag niet dat er zondag iets rechtgezet hoeft te worden.