Sport/Voetbal
201684840
Voetbal

Goed nieuws voor Peter Bosz bij Leverkusen

Peter Bosz

Peter Bosz

Peter Bosz is ook de komende seizoenen de trainer van Bayer Leverkusen. De Bundesliga-club maakte vrijdag bekend dat het contract van de 56-jarige Nederlander met twee jaar is verlengd, tot de zomer van 2022.

Peter Bosz

Peter Bosz

De trainer uit Apeldoorn, die eerder bij onder meer Vitesse, Ajax en Borussia Dortmund werkte, ging eind 2018 bij Leverkusen aan de slag. Bosz leidde de ploeg naar de vierde plaats in de Bundesliga en daarmee naar een plek in de Champions League.

Halverwege dit seizoen heeft nummer zes Leverkusen negen punten achterstand op koploper RB Leipzig. Als nummer 3 uit de Champions League stroomde Leverkusen door naar de knock-outfase van de Europa League.

– –

„We zijn zeer tevreden met het werk van Peter”, zei directeur Fernando Carro. „Hij heeft dezelfde ambitie als wij, namelijk aantrekkelijk en vooral succesvol voetbal spelen.” Naast Bosz verlengden ook zijn vaste assistent Hendrie Krüzen en fysieke trainer Terry Peters (ex-SC Heerenveen) hun contract tot medio 2022.

„We geloven in dit team en in deze club”, aldus de hoofdtrainer. „Er is hier veel mogelijk.” Volgens technisch directeur Rudi Völler past Bosz perfect bij Leverkusen. „In elke training en elke wedstrijd zie je zijn hand terug. Bayer Leverkusen staat voor agressief en dominant voetbal, met veel snelheid en plezier. Dat past bij de filosofie van Peter Bosz.”

Bekijk hier het programma en de stand in de Bundesliga