Nieuws/Sport
2016932
Sport

Polman mist EK-kwalificatiewedstrijden

caption

caption

Het Nederlands vrouwenhandbalteam speelt zonder vaste waarden Estavana Polman en Angela Malestein de laatste twee kwalificatiewedstrijden voor het EK van december in Frankrijk.

caption

caption

Polman is nog altijd geblesseerd en Malestein mist wedstrijdritme na het breken van haar neus en een vinger. Polman ontbrak in maart ook al vanwege een voetblessure in het tweeluik tegen Hongarije. Ze is er nu ook niet bij tegen Wit-Rusland op 31 maart en tegen Kosovo op 2 juni.

Nederland leidt in poule 7 met zes punten uit vier duels, evenveel als Hongarije, dat een slechter doelsaldo heeft. Wit-Rusland heeft vier punten en Kosovo staat nog op nul. Een zege op Wit-Rusland in Minsk volstaat om zeker te zijn van deelname aan het EK. Het team van bondscoach Helle Thomsen won de thuiswedstrijd riant met 33-21. Oranje eindigde twee jaar geleden op het EK in Zweden als tweede.

Thomsen heeft zestien speelsters opgeroepen voor de duels met Wit-Rusland en Kosovo. Opvallende namen zijn de jonge talenten Dione Housheer en Anouk Nieuwenweg.