Sport/Autosport
2017017482
Autosport

Zware beenoperatie voor F2-coureur Correa

Juan Manuel Correa

Juan Manuel Correa

LONDEN - F2-coureur Juan Manuel Correa, die vier weken geleden ernstig gewond raakte, wordt zondag aan zijn rechterbeen geopereerd. De operatie zal zeker tien uur duren, zo heeft het management van de coureur via sociale media bekendgemaakt.

Juan Manuel Correa

Juan Manuel Correa

Correa was eind augustus bij de horrorcrash op Spa-Francorchamps betrokken waarbij de Fransman Antoine Hubert om het leven kwam. De Amerikaans-Ecuadoraanse coureur lag enige tijd in een kunstmatig coma. Inmiddels is hij weer volledig bij kennis en zijn zijn longen weer goed hersteld. „Al zijn fysieke verbeteringen en wilskracht hebben indruk gemaakt op de dokters”, schrijft het management.

Eerder deze week is de coureur overgeplaatst naar een ander gespecialiseerd ziekenhuis in Londen. De operatie is zo complex dat de artsen een deel van zijn been wilden amputeren. Correa heeft deze zogenaamde reconstructieve amputatie afgewezen en kiest voor de zware operatie, zo schrijft het management.

„Tijdens de operatie zullen de dokters redden wat er te redden valt en weghalen wat weg moet, opdat het rechteronderbeen in de meest optimale staat kan blijven”, kijkt het management vooruit. „De best mogelijke artsen zullen opereren. Zij zijn voorzichtig optimistisch gezien het snelle herstel in de vorige weken.”

De crash op Spa-Francorchamps was het eerste ongeluk met dodelijke afloop tijdens een raceweekend in de Formule 1 sinds het overlijden van Ayrton Senna en Roland Ratzenberger in 1994 op het circuit van Imola. De races van de Formule 2 worden tijdens de Europese grands prix in hetzelfde weekend gehouden als die van de Formule 1.