Sport/Wielrennen
2017540
Wielrennen

Greipel bij rentree meteen de snelste

André Greipel.

André Greipel.

André Greipel heeft de tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. De rit, van Le Quesnoy naar Soissons over 173,3 kilometer, eindigde in een massasprint. 

André Greipel.

André Greipel.

Met nog 11 kilometer te gaan had het peloton het tweetal Brice Feillu en Conor Dunne teruggehaald. Greipel beloonde het werk van zijn ploeg vervolgens meteen met een zege. De 35-jarige sprinter maakt in de Vierdaagse van Duinkerke zijn rentree. Hij was ruim anderhalve maand uitgeschakeld nadat hij bij een val in Milaan-Sanremo zijn linkersleutelbeen op meerdere plaatsen had gebroken.

Voor Greipel was het de 150e zege als profrenner. De Duitser boekte bij de Ronde van Denemarken in 2005 zijn eerste overwinning en won sindsdien ieder seizoen een of meerdere ritten. Dit jaar was hij al goed voor twee ritzeges in de Tour Down Under. Greipel won elf etappes in de Ronde van Frankrijk.

Val

De Franse sprinter Coquard heeft met zijn derde plaats de leiderstrui in Duinkerke overgenomen van zijn landgenoot Marc Sarreau. Die eindigde in de tweede rit als vijfde.

Elmar Reinders van Roompot moest na een val opgeven.