Sport/Wielrennen
2017754
Wielrennen

Curvers ontsnapt twee keer

Roy Curvers.

Roy Curvers.

Roy Curvers is in de finale van de vijfde rit van de Giro d’Italia twee keer met de schrik vrij gekomen. Eerst reed de neutrale materiaalwagen tegen hem aan. Vervolgens was hij een van de slachtoffers bij een massale valpartij in een afdaling op 15 kilometer.

Roy Curvers.

Roy Curvers.

"Dit is mijn eerste Giro d’Italia en de afgelopen twee dagen in Sicilië waren heel hectisch. Ik hoop niet dat het hier elke dag zo gaat. Maar ja, welkom in Sicilië, welkom in Italië, het land van ‘grande casino’.”

Hoe kon de neutrale materiaalwagen tegen je aanrijden? 

"Ik moest lossen in het staartje van het peloton. Die auto wilde me inhalen, maar reed te dicht langs me. Ineens voel ik iets achter tegen mijn schoen duwen. Ik denk wat is dat en vervolgens zag ik een blauwe auto dicht tegen me aan. Dan schrik je enorm.”

Vervolgens gooide de meesterknecht van Team Sunweb met een bidon naar de auto. "Je kunt wel vloeken, maar dat horen ze in die auto niet. En die auto kan ook niks terug zeggen. Ik wilde wel duidelijk maken dat dit niet kon en dat zijn rijgedrag mij niet zinde. Dat ze altijd rekening moeten houden met de renner. In het heetst van de strijd reageer je dan op deze manier."

We zitten in 2018 in de grote rondes wel met een videoscheidsrechter?

"Oei. Nou, ik wil heel graag uitleggen waarom ik zo boos was. Ik denk dat het een verklaarbare reactie is."

Enkele kilometers verderop kom je ten val?

"Het ging heel hard. Het was een flauwe bocht naar rechts, waar geremd moest worden. Met tachtig kilometer per uur zijn er altijd een paar mannen die dan te laat remmen. Dan val je over elkaar heen. Het viel eigenlijk allemaal wel mee. Er lagen enkele fietsen in de knoop. Zelf had ik een gebogen achterwiel. Verder reed er nog iemand achter tegen me aan op mijn schouder. Dat doet nu wel een beetje pijn, maar het ik niet iets om me zorgen over te maken.”