Nieuws/Sport
2018266
Sport

Kongolo en Van la Parra spelen zich veilig bij Chelsea

Terence Kongolo stopt Eden Hazard af

Terence Kongolo stopt Eden Hazard af

Huddersfield Town heeft zich gehandhaafd in de Engelse Premier League. De ploeg die vorig jaar via de play-offs ten koste van Jaap Stams Reading promoveerde had nog een punt nodig. In de uitwedstrijd bij Chelsea weerstond Huddersfield een stormloop en werd het 1-1. Voor de topclub uit Londen dreigt het missen van de Champions League.

Terence Kongolo stopt Eden Hazard af

Terence Kongolo stopt Eden Hazard af

Met de Nederlanders Terence Kongolo en Rajiv van La Parra in de basis kwam Huddersfield zelfs op voorsprong op Stamford Bridge. De Duitser Christophe Schindler stuurde in de 50e minuut Laurent Depoitre diep.

De Belg botste met de uitgekomen Willy Caballero, maar kon de bal vervolgens toch in het doel werken, zijn zesde treffer van het seizoen. Chelsea kwam 12 minuten later met geluk gelijk. De bal werd door een verdediger van Huddersfield tegen het hoofd van Marcos Alonso geschoten en verdween in het doel.

Huddersfield hield stand en is daarmee veilig. Chelsea heeft twee punten achterstand op Liverpool dat vierde staat. De top vier van de Premier League plaatst zich voor de Champions League.