Nieuws/Sport
2018615
Sport

’Dan kun je beter thuis blijven’

Aad de Mos: ’Geen vertrouwen in Rode Duivels op WK’

Aad de Mos.

Aad de Mos.

Aad de Mos heeft weinig vertrouwen in de prestaties van het Belgische nationale elftal op het komende WK in Rusland. „Als Martínez zijn systeem blijft spelen, hoeven we niet eens te gaan”, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine over de Rode Duivels.

Aad de Mos.

Aad de Mos.

De Mos twijfelt over de 3-4-3 die Belgisch bondscoach Roberto Martinez hanteert. Volgens de ex-trainer van onder anderen Ajax, PSV, Anderlecht en KV Mechelen zorgt die formatie ervoor dat de Rode Duivels veel te kwetsbaar zijn op het middenveld. „Elk middenveld dat met drie speelt, speelt je helemaal dronken. Marouane Fellaini, Kevin De Bruyne en Axel Witsel kunnen dat niet belopen. Dat hebben we tegen Mexico én tegen Japan gezien”, verwijst hij naar de oefenduels die België eind vorig jaar afwerkte.

Wilmots

Daarnaast heeft De Mos ook zijn vragen bij vleugelspelers Meunier en Carrasco. „Een probleem. Thomas Meunier is aan de rechterkant de beste opbouwende man, maar zodra hij moet verdedigen, holala. Tegen de kleintjes is dat geen probleem, maar zodra je uitkomt tegen een ploeg die gelijk is aan jou of die sterker is, kom je rechts tekort met Meunier en links met Yannick Carrasco.”

De Hagenaar stelt dat de Rode Duivels nog altijd geen stap verder sinds het vertrek van Marc Wilmots. Hij heeft wel een suggestie. „Dat Martínez maar doet wat ik direct zou doen: samenzitten met Thibaut Courtois, Vincent Kompany, Eden Hazard en De Bruyne en bespreek het, samen met Thierry Henry.”