2018695
Wielrennen

Froome: 'Klimmers willen vandaag tijd pakken op Dumoulin'

Chris Froome verwacht actie.

Chris Froome verwacht actie.

Chris Froome denkt dat er vandaag bij de eerste aankomst bergop in de Giro wat staat te gebeuren. De Britse renner van SKY verwacht dat enkele klimgeiten op de flanken van de vulkaan Etna de aanval zullen openen op titelverdediger Tom Dumoulin.  

Chris Froome verwacht actie.

Chris Froome verwacht actie.

Zelf is Froome niet per se iets van plan. "Ik wacht af. Heel wat klimmers hebben er belang bij om tijdrijder Dumoulin aan te vallen. Ik verwacht dus dat er actie zal zijn", zegt hij tegen CyclingNews.

Zie ook: - Vuurwerk in Giro verwacht: renners beklimmen Etna - Dumoulin de mist in met finishlijn - Nederlandse doping-expert valt Froome bij

De regerend Tour- en Vueltawinnaar denkt dat het een 'explosieve, hectische dag' zal gaan worden. Maar wat gaat Froome zelf doen? "Ik wil gewoon de dag zo goed mogelijk doorkomen. Ik heb al wat tijd verspeeld de voorbije dagen. Daar moet verandering in komen."

Verschil

De Brit denkt niet dat de Etna het verschil gaat maken in de Giro. "Het is niet de zwaarste aankomst die we in deze Giro voor onze wielen krijgen. Toch verwacht ik actie. De tegenwind die vorig jaar de beklimming op slot deed, is niet van de partij. Dat nodigt uit tot aanvallen.”

Froome heeft na vijf etappes 54 seconden achterstand op Dumoulin. Door een val bij de verkenning van de proloog moest hij in de eerste tijdrit al meer dan een halve minuut toegeven op de Limburger.