2020525
Autosport

Verstappen slaat terug naar critici: 'Dan rijd je laatste'

Max Verstappen in gesprek met de media.

Max Verstappen in gesprek met de media.

Max Verstappen heeft in aanloop naar de Grand Prix van Barcelona in niet mis te verstane woorden gereageerd op de kritiek van de afgelopen weken.

Max Verstappen in gesprek met de media.

Max Verstappen in gesprek met de media.

Een paar dagen voor de vijfde race van het seizoen ging het bij de Limburger en zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo bijna alleen over hun clash in Azerbeidzjan.

Rigoureus

Verstappen (20) herhaalt nogmaals dat hij zijn rijstijl, die hem ook in recordtempo naar de Formule 1 heeft gebracht, niet rigoureus gaat aanpassen. "Eén of twee procent voorzichtiger? Dat kan, maar dan rijd je laatste. Dan ga ik namelijk een stuk langzamer. Mensen die zeggen dat ik veel minder risico moet nemen, zijn daarom geen Formule 1-coureur. En als het oud-coureurs zijn, is het makkelijk om dat nu te zeggen. Op die manier rijd je in de rondte zonder erkenning. Dan is het na tien jaar bedankt en tot nooit weer. Dat wil ik niet."

Red Bull Racing rijdt zonder duidelijke eerste of tweede coureur rond, in tegenstelling tot Mercedes en Ferrari. Teamorders zijn niet aan de orde, al zou het volgens de relaxed ogende Ricciardo soms wel beter kunnen zijn om van positie te wisselen, als de achterligger duidelijk sneller is.

In de marge

Verstappen: "Maar een achterligger zegt altijd dat hij wordt opgehouden, of het gat moet echt minimaal een seconde zijn, dan zie je het wel. Of we nu in zo’n zelfde situatie als in Baku anders gaan rijden? Misschien in de marge, maar daar denk je op zo’n moment niet zo snel aan. En aan de andere kant: daar hoeven we ons geen zorgen over te maken, want je kan hier toch niet inhalen..."