Nieuws/Sport
2021410
Sport

Advocaat lacht stiekem om 'knotsgek' eigen doelpunt

Sparta-trainer Dick Advocaat

Sparta-trainer Dick Advocaat

Dick Advocaat kon donderdag na afloop van de zege van Sparta op bezoek bij FC Dordrecht (1-2 zege) amper bevatten hoe zijn ploeg een treffer had weggegeven. 

Sparta-trainer Dick Advocaat

Sparta-trainer Dick Advocaat

"Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt", aldus de oefenmeester, doelend op het eigen doelpunt van Stijn Spierings. De middenvelder knalde de bal vanaf veertig meter hard langs zijn eigen doelman Roy Kortsmit het net in. 

"De keeper wist niet wat hij doen moest", ging Advocaat, die stiekem wel een beetje moest lachen, verder in gesprek met FOX Sports. "Hij wilde de bal wegkoppen, maar had hem natuurlijk gewoon met zijn handen kunnen pakken. Dit was van die afstand en zeker met die vaart natuurlijk geen terugspeelbal. Tsja, knotsgek. Gelukkig maakten we er nog 1-2 van. Het was een heel vreemde wedstrijd." 

Stijn Spierings ligt op de grond na eigen doelpunt: "Dan kun je wel door de grond zakken."

Stijn Spierings ligt op de grond na eigen doelpunt: "Dan kun je wel door de grond zakken."

Spierings gaf na afloop van het eerste duel in het tweeluik om promotie/degradatie tekst en uitleg over zijn curieuze actie. "Ik wilde de bal tegen die gozer van Dordrecht aan schieten. Maar ik raakte hem fantastisch en hij vloog zo over onze keeper heen. Ja, dan kun je wel door de grond zakken. We maakten al grapjes in de kleedkamer. Een beetje keeper neemt zo'n bal toch gewoon op z'n borst aan toch? Het was het moeilijkste schot van de dag voor Roy. Dat zegt genoeg over de wedstrijd." 

Kortsmit had geen moment overwogen om de bal met zijn handen te pakken, zei hij. "Het was echt eens streep en ik had maar een seconde om iets te bedenken. Ik ben al achttien jaar keeper en dan weet je dat je een terugspeelbal niet mag pakken. Dat zit in je natuur. Mijn lichaam nam het gewoon over en ik wilde de bal eruit koppen."

Ook Dordrecht-trainer Gerard de Nooijer verbaasde zich over het eigen doelpunt. "Het was te bizar voor woorden. Ik heb nog nooit zoiets gezien."