Sport/Darts
2021420
Darts

Van Barneveld sluit af met gelijkspel

Van Gerwen enige verliezer in Aberdeen

Michael van Gerwen baalt.

Michael van Gerwen baalt.

Raymond van Barneveld heeft in het Schotse Aberdeen de Premier League afgesloten met een gelijkspel. Michael van Gerwen was op een avond met voor de rest alleen maar remises de enige verliezer.

Michael van Gerwen baalt.

Michael van Gerwen baalt.

Barney kwam in de zestiende en laatste reguliere ronde tot 6-6 tegen Michael Smith. Van Barneveld had alleen bij een overwinning nog een kansje om de play-offs te bereiken.

Van Gerwen sloot het reguliere Premier League-seizoen af. De Brabander ging in Aberdeen met 7-5 ondertuit tegen Gary Anderson. De aanvoerder van de wereldranglijst miste aan aantal hoge finishes en Anderson profiteerde daar van.

De titelverdediger had zich al geplaatst voor de play-offs op 17 mei in Londen, waar de beste vier strijden om de winstbonus van 250.000 Engelse pond. Van Gerwen speelt op 17 mei in de halve finale in Londen tegen regerend wereldkampioen Rob Cross. De andere halve finale gaat tussen Michael Smith en Anderson.

Raymond van Barneveld viert een gewonnen leg.

Raymond van Barneveld viert een gewonnen leg.

Uitslagen

Michael Smith - Raymond van Barneveld 6-6  Simon Whitlock - Rob Cross 6-6  Peter Wright - Daryl Gurney 6-6 Michael van Gerwen -  Gary Anderson 5-7