2021452
Autosport

Coronel negende op legendarische Nürburgring

Tom Coronel in actie op de Nordschleife.

Tom Coronel in actie op de Nordschleife.

Yvan Muller heeft in de 'groene hel' zijn eerste zege van het seizoen in de WTCR gepakt, met in zijn kielzog zijn Hyundai i30N-teamgenoot Thed Björn. Rob Huff finishte met zijn Volkswagen GTi vlak achter beiden als derde. Tom Coronel eindigde op de 25,378 kilometer lange Nordschleife als negende.

Tom Coronel in actie op de Nordschleife.

Tom Coronel in actie op de Nordschleife.

Voor Gabriele Tarquini liep de fascinerende race door het Eifelgebergte minder goed af. De Italiaan crashte zijn Hyundai, maar bleef desondanks met 118 punten aan de leiding van het kampioenschap, al zag hij Muller (104) en Norbert Michelisz (89) dichterbij komen.

In een afwijkend tijdschema in verband met de 24 Uren van de Nürburgring, die op zaterdagmiddag voor de 46ste keer van start gaat, kwamen de 27 WTCR-rijders al op donderdagavond voor hun eerste van drie races in actie. 

Op de Nürburgring lift het WTCR mee op het spektakel van de 24 uursrace waaraan circa 600 coureurs met 150 auto's meedoen. Onder hen bevinden zich veel Nederlandse coureurs met fabrieksondersteuning, zoals Robin Frijns (Audi), Stef Dusseldorp en Nicky Catsburg (BMW) en Renger van der Zande, Yelmer Buurman en Indy Dontje (Mercedes). Ook Tom Coronel doet met een BMW GT4 mee. Hij heeft onder anderen BMW Junior-rijdster Beitske Visser als teamgenoot.

Volgend weekeinde komt het WTCR naar het circuit van Zandvoort voor de Jumbo Racedagen, met Max Verstappen in de hoofdrol.