2021526
Wielrennen

Poels pakt helikopter

Dumoulin moet wachten: boot vaart niet

Tom Dumoulin staat de media te woord.

Tom Dumoulin staat de media te woord.

Tom Dumoulin heeft donderdag na de loodzware etappe naar de top van de Etna urenlang moeten wachten voordat hij met zijn ploeggenoten per boot van Sicilië kon afreizen naar het Italiaanse vasteland.

Tom Dumoulin staat de media te woord.

Tom Dumoulin staat de media te woord.

Een van de veerboten was uitgevallen, waardoor flink wat oponthoud ontstond. De zesde rit van de Giro d'Italia, die werd gewonnen door Esteban Chaves, finishte rond 17:00 uur, maar de Sunweb-renners konden uiteindelijk pas rond 21:45 uur aan boord. Daardoor wordt het diner een nachtelijk avontuur voor de titelverdediger en zijn teamgenoten. 

Team Sky dreigde ook in de problemen te geraken door het defecte schip, maar de ploegleiders van Chris Froome en Wout Poels besloten niet af te wachten en regelden direct enkele helikopters zodat de renners op tijd in het hotel zouden aankomen. Froome kon echter niet mee. De Britse kopman zat lang bij de dopingcontrole, omdat hij niet kon plassen.

Dumoulin behield op de Etna zijn tweede plaats in het algemeen klassement. Vrijdag wacht de renners een zo goed als vlakke rit: over 159 kilometer van Pizzo naar Praia a Mare.