2021752
Autosport

Verstappen: 'Dan ziet de wereld er anders uit'

„Het is fijn om te weten dat ik een goede raceauto heb.”

„Het is fijn om te weten dat ik een goede raceauto heb.”

Een positief weekeinde kan Max Verstappen zomaar een boost geven richting de rest van het seizoen. Zoals een langverwacht doelpunt een niet scorende spits over het dode punt kan helpen.

„Het is fijn om te weten dat ik een goede raceauto heb.”

„Het is fijn om te weten dat ik een goede raceauto heb.”

"Een goed weekend zonder problemen en de wereld ziet er anders uit", aldus Verstappen. "Dan kom je weer in een positieve spiraal terecht. Dat zie je inderdaad ook in andere sporten. Soms begint het opeens weer te lopen. Dat had ik vorig jaar aan het einde van het seizoen ook."

Nu zijn de problemen echter vaker van persoonlijke aard, in tegenstelling tot alle mechanische malheur van een jaar geleden. Met de updates aan zijn RB14 hoopt Verstappen in Barcelona ook tijdens de kwalificatiesessie van morgen het gat met Ferrari en Mercedes enigszins gedicht te hebben. "Ik denk dat we een grote stap voorwaarts kunnen zetten, maar het is nog lastig in te schatten. Iedereen komt namelijk met updates aan de auto. Hopelijk is die van ons groot genoeg ten opzichte van de anderen."

Verstappen is er het type niet naar om met alle winden mee te waaien. Zowel op als buiten de baan. Een mentaliteit om te koesteren. "Maar het is niet moeilijk om positief te blijven", vertelt hij op het circuit waar hij in 2016 na zijn switch naar Red Bull op sensationele zegevierde.

"Het is fijn om te weten dat ik een goede raceauto heb. Ik ga naar elke race met het gevoel dat een podiumplek mogelijk is. En met een beetje geluk de overwinning."

Lees het hele verhaal met Max Verstappen in de premiumeditie van De Telegraaf/Telesport van vrijdag 11 mei.