Sport/Autosport
2023775499
Autosport

’Lewis Hamilton wil 120 miljoen euro voor nieuw F1-contract bij Mercedes’

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

De zeer hoge financiële eisen van Lewis Hamilton zouden naar verluidt een contractverlenging van de Brit bij het Mercedes F1-team in de weg staan.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Na de contractverlengingen van Max Verstappen bij Red Bull en Charles Leclerc bij Ferrari lijkt de kans bijna volledig verdwenen dat Hamilton in 2021 de overstap naar een ander F1-team maakt. Alles lijkt er dan ook op te wijzen dat Hamilton ’gewoon’ bij Mercedes zal bijtekenen.

Er zou een contractverlenging van twee jaar op tafel gelegen hebben, waarbij Hamilton naar verluidt 90 miljoen euro zou verdienen, 45 miljoen euro per seizoen dus. Hamilton zou echter meer willen. Veel meer zelfs.

120 miljoen euro

Volgens de Italiaanse krant Il Corriere dello Sport zou Hamilton 60 (!) miljoen euro per seizoen gevraagd hebben, wat neerkomt op 120 miljoen euro voor twee seizoenen extra bij het Mercedes F1-team. De zesvoudig wereldkampioen zou na zijn F1-afscheid ook Mercedes-ambassadeur willen worden.

Indien Mercedes diep in de geldbuidel tast, kunnen ze de Brit dus voor het leven aan zich binden. Ondanks het feit dat Hamilton een commercieel zeer hoge waarde heeft, wringt daar echter de schoen.

Een miljard besparen

Ola Kallenius, de nieuwe topman van de Daimler-groep, heeft zich immers als doel gesteld om tegen 2022 een miljard dollar te besparen. De salariseisen van Lewis Hamilton staan haaks op die doelstelling.

Bij Mercedes zal er dan ook grondig moeten bekeken worden of ze alsnog een hoger salaris dan 45 miljoen euro per seizoen willen overwegen.