Sport/Voetbal
2024375235
Voetbal

Afstraffing Fiorentina helpt AS Roma in strijd om Europa League, Juve verspeelt zege

Alex Ferrari opende de score Sampdoria.

Alex Ferrari opende de score Sampdoria.

Fiorentina heeft vooralsnog verzuimd AS Roma in de Italiaanse Serie A te verdringen van een plaats die recht geeft op het spelen in de Europa League van volgend seizoen. De club verloor maandag bij Sampdoria (4-1) en houdt een punt achterstand op AS Roma.

Alex Ferrari opende de score Sampdoria.

Alex Ferrari opende de score Sampdoria.

Fiorentina is nu zevende, een plaats die recht geeft op deelname aan de Conference League. Die positie deelt het met Atalanta. Lazio Roma speelde maandag gelijk bij Juventus (2-2) en stelde daarmee een plaats in de Europa League veilig.

Alex Ferrari zette Sampdoria na ongeveer een kwartier op voorsprong. Hij werkte de bal met de borst over de doellijn na een voorzet van Antonio Candreva. Na een half uur maakte Fabio Quagliarella er 2-0 van. Hij passeerde doelman Pietro Terracciano met een lob.

Na de hervatting liep de thuisclub verder uit, door doelpunten van Morten Thorsby en Abdelhamid Sabiri. In de laatste minuten benutte Nicolás González nog een strafschop voor Fiorentina. In blessuretijd kreeg Omar Colley van Sampdoria de rode kaart.

Juventus leidde tegen Lazio na 45 minuten al met 2-0, door treffers van Dusan Vlahovic en Álvaro Morata. Door een eigen doelpunt van Alex Sandro kwam Lazio terug tot 2-1. In de zesde minuut van de extra tijd werd het nog gelijk dankzij Sergej Milinkovic-Savic.