Sport/Darts
2025484
Darts

Wereldkampioen heeft last van kapot kraakbeen

Darter Cross meldt zich af voor Dutch Masters

Rob Cross heeft zich afgemeld.

Rob Cross heeft zich afgemeld.

Een week voor zijn duel met Michael van Gerwen in de halve finales van de Premier League Darts kampt Rob Cross met fysieke problemen. De Engelse darter heeft al een tijdje last van pijn in de borst. Onderzoek door een arts in Aberdeen wees uit dat die pijn wordt veroorzaakt door kapot kraakbeen. ,,Ik moet begin volgende week een scan ondergaan en dan rusten voor de finaleronde in de O2'', schreef Cross op Twitter.

Rob Cross heeft zich afgemeld.

Rob Cross heeft zich afgemeld.

Onderzoek door een arts in Aberdeen wees uit dat die pijn wordt veroorzaakt door kapot kraakbeen. "Ik moet begin volgende week een scan ondergaan en dan rusten voor de finaleronde in de O2'', schreef Cross op Twitter.

De Engelsman, die als debutant tijdens het laatste WK voor een daverende verrassing zorgde door de wereldtitel te pakken, heeft zich afgemeld voor de Dutch Masters van komend weekeinde in Zwolle.

"Sorry voor de fans in Zwolle'', aldus Cross. De 27-jarige Engelsman hoopt donderdag in Londen te kunnen aantreden tegen Van Gerwen, die man die hij op het WK in dezelfde stad versloeg in de halve finales. De winnaar treft Michael Smith of Gary Anderson in de finale van de lucratieve dartscompetitie.