Sport/Wielrennen
2025531009
Wielrennen

Pogacar legt zich neer bij verlies: ’Ik kom hongerig terug’

Tadej Pogacar

Tadej Pogacar

Tadej Pogacar heeft zich neergelegd bij zijn tweede plaats in de Tour de France van dit jaar. De Sloveen van UAE Team Emirates zal zondag als de nummer 2 van het algemeen klassement in de witte jongerentrui Parijs binnenrijden.

Tadej Pogacar

Tadej Pogacar

Hij kijkt al vooruit naar de Ronde van Frankrijk van volgend jaar, waarin hij het beter wil doen. „Ik zie een grote tegenstander in Jonas Vingegaard, die ik dit jaar niet kon verslaan. Ik kijk al naar de volgende Tour waarin ik me wil verbeteren.”

Rollen omgedraaid

Pogacar won de afgelopen twee edities van de Tour. Hij deed dat in 2020 door op de voorlaatste dag de gele leiderstrui over te nemen van zijn landgenoot Primoz Roglic. In de Tour van vorig jaar maakte hij zijn favorietenrol helemaal waar en werd Vingegaard op afstand tweede. In deze Tour waren de rollen vanaf de elfde etappe naar de Col du Granon omgedraaid.

In die rit heeft Pogacar fouten gemaakt, gaf hij toe. „Ik was uitgeput omdat ik achter iedereen aan wilde springen en daardoor werd het op de slotklim te zwaar. Daarnaast stuitten we ook op een heel sterke ploeg die praktisch foutloos was, en hadden we pech met Covid-19, voor en na de Tour, zei de 23-jarige Sloveen. „Ik heb veel geleerd in deze Tour. Het team en ik hebben fouten gemaakt. Dat is niet erg, want het betekent dat er ruimte is voor verbetering voor volgend jaar, zodat we het op al die details beter kunnen doen. Het geeft me motivatie, ik zal hongerig terugkomen in de volgende wedstrijden en in de volgende Tour de France.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop