Sport/Autosport
2025997190
Autosport

Defect nekt Nederlander in slotfase GP Emilia-Romagna

Max Verstappen ziet tweede plek in rook opgaan door pech

Max Verstappen belandde door het defect in de grindbak.

Max Verstappen belandde door het defect in de grindbak.

Max Verstappen reed zondag op een tweede plaats tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna, toen pech in de 51e van de in totaal 63 ronden de Red Bull-coureur fataal werd.

Max Verstappen belandde door het defect in de grindbak.

Max Verstappen belandde door het defect in de grindbak.

Verstappen was op weg naar zijn tiende podiumplek in dertien races, maar door een defect belandde de Nederlander in de grindbak. Het leek alsof iets afbrak aan zijn bolide of een achterband klapte, waardoor de 23-jarige Limburger voor de vierde keer dit seizoen uitviel.

Verstappen stapte na zijn spin ongedeerd uit zijn auto. Voordat hij de paddock opzocht, schopte hij nog even boos tegen de flarden van zijn kapotte achterband.

Verstappen haalde vlak voor zijn uitvalbeurt Mercedes-coureur Valtteri Bottas in en stevende af op een tweede plek. Lewis Hamilton, die lang wachtte met een pitstop en optimaal profiteerde van een virtuele safety car, was toen al buiten bereik.

De zesvoudig wereldkampioen won de Grand Prix van Emilia-Romagna en staat nu op een totaal van 93 zeges. Bottas eindigde als tweede, Daniel Riccardo werd derde en completeerde het podium.

Door de een-twee van Hamilton en Bottas sleepte Mercedes voor het zevende seizoen op een rij de constructeurstitel binnen.

Max Verstappen

Max Verstappen

De Formule 1 keerde dit weekeinde door de aangepaste coronakalender voor het eerst sinds 2006 terug op Imola. Michael Schumacher was tot zondag de laatste winnaar op de baan. Dit jaar droeg de race de naam Emilia-Romagna in plaats van San Marino.

Schumacher zegevierde ook in 1994 op het bijna 5 kilometer lange circuit. Het was de editie, die gitzwart kleurde door het overlijden van coureurs Ayrton Senna en Roland Ratzenberger.

Bekijk hier alle raceuitslagen, de standen in de diverse klassementen en de volledige Formule 1-kalender