Sport

Balbuena van Corinthians plan B van Amsterdammers

Ajax heeft haast met Magallan

Fabian Balbuena is de tweede optie voor Ajax

Fabian Balbuena is de tweede optie voor Ajax

HOLLANDSE HOOGTE

Ajax zet de woorden van Edwin van der Sar kracht bij. De algemeen directeur zei tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders de selectie voor komend seizoen zo snel mogelijk rond te willen hebben.

Fabian Balbuena is de tweede optie voor Ajax

Fabian Balbuena is de tweede optie voor Ajax

HOLLANDSE HOOGTE

Nadat maanden geleden de transfers van Hassane Bandé (KV Mechelen) en Perr Schuurs (Fortuna Sittard) werden afgerond en nu Zakaria Labyad (FC Utrecht) voor vier jaar is vastgelegd, wordt vaart gezet achter de komst van centrale verdediger Lisandro Magallan (24) van Boca Juniors.

De Amsterdammers willen de dagen nadat de Argentijn donderdagochtend (Nederlandse tijd) in de Copa Libertadores tegen Allianz Lima het seizoen afsluit, zakendoen over de verdedigende transfertarget nummer één. Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft inmiddels een plan B voor het geval de Argentijnse clubleiding (te lang) tegenstribbelt. Volgens Argentijnse media kunnen Ajax en Boca Juniors elkaar vinden in een transfersom rond de 8,5 miljoen euro en enkele bonussen.

Plan B

Plan B is de Paraguayaan Fabian Cornelio Balbuena Gonzale (26), kortweg Fabian Balbuena, van het Braziliaanse Corinthians. De verdediger, die in bijna 2,5 jaar bij de huidige nummer drie van Brazilië 73 wedstrijden speelde (6 goals), kost ’slechts’ 6 miljoen euro. Een nadeel is dat hij in augustus al 27 jaar wordt en – bij een drie- of vierjarig verblijf in Amsterdam – veel minder restwaarde heeft dan de jongere Magallan. Daarnaast verdient hij bij Corinthians naar verluidt twee miljoen euro netto per seizoen.

Daarom stelt Overmars aan het einde van komende week na twee eerdere biedingen nog één keer alles in het werk om Magallan binnen te halen. De Argentijn, die uitkwam voor Argentinië onder 20 en het Olympisch elftal, werd verkozen in het Zuid-Amerikaans elftal van het jaar en is bij landskampioen Boca Juniors een zekerheid. Van de 26 competitieduels speelde hij er 24 van begin tot einde. Overmars denkt dat Magallan met Matthijs de Ligt een ijzersterk verdedigingsduo kan vormen.

De Ligt

Hoewel De Ligt via zijn adviseur Mino Raiola bij de Ajax-leiding een vertrekwens heeft kenbaar gemaakt, willen de Amsterdammers hem nog niet kwijt. Trainer Erik ten Hag kreeg nogmaals te horen dat Ajax ernaar streeft de selectie – op Ziyech na – zo veel mogelijk intact te houden. Al werd daarbij aangetekend dat over de situatie-Justin Kluivert nog een ei moet worden gelegd. Het liefst wil de directie hem aan zijn nog één jaar lopende contract houden, maar wellicht dat de rvc daar bij een goed bod anders over denkt. Voor André Onana, David Neres, Frenkie de Jong en (dus) De Ligt staat het transferlicht op rood. Of de directie gaat bewegen als er bijna niet te weigeren bedragen worden geboden, blijft de vraag.

Overmars heeft de hoop op Dusan Tadic als vervanger van Ziyech nog niet opgegeven. Al wordt de komst van de oud-speler van FC Groningen en FC Twente bemoeilijkt door de (zo goed als zekere) handhaving van Southampton in de Premier League.

Lees meer over