Sport/Darts
2026798997
Darts

’Barney’ overtuigend naar derde ronde

Van Gerwen verrast met negendarter

Michael van Gerwen schreeuwt het uit.

Michael van Gerwen schreeuwt het uit.

Michael van Gerwen heeft zaterdag de eerste negendarter ooit op de Player Championship Finals genoteerd. De Nederlandse wereldkampioen gooide de perfecte leg in zijn tweederondepartij met Adrian Lewis, die hij uiteindelijk - ondanks het missen van vier wedstrijdpijlen - met 6-5 won.

Michael van Gerwen schreeuwt het uit.

Michael van Gerwen schreeuwt het uit.

De 180, 177 en de finish van 144 van de Brabander kwamen min of meer uit de lucht vallen. Beide spelers maakten er voor de pauze namelijk een potje van en kwamen niet in de buurt van hun gebruikelijke niveau.

De negendarter van Van Gerwen was de eerste die dit jaar live op televisie was te zien. Het was voor Mighty Mike de 21e keer in zijn loopbaan dat hij negen foutloze pijlen op een rij afvuurde.

Van Barneveld

Raymond van Barneveld heeft zich ook geplaatst voor de derde ronde. ’Barney’ won overtuigend van de hoger geplaatste Joe Cullen: 6-3. De vijfvoudig wereldkampioen begon wel nog wat moeizaam aan het duel: bij het ingaan van de pauze stond hij nog met 2-3 achter. Maar na de pauze gaf Van Barneveld geen enkele leg meer af: 6-3.

’Barney’ speelt later op de avond tegen Glen Durrant. Van Gerwen neemt het dan op tegen James Wade.