2027558
Tennis

Bertens verliest meeslepende finale Madrid

Bertens wist net niet te winnen van Kvitova.

Bertens wist net niet te winnen van Kvitova.

Kiki Bertens heeft het graveltoernooi in Madrid niet op haar naam kunnen schrijven. De Nederlandse verloor in de finale van  Petra Kvitova in drie sets: 6-7 (6), 6-4, 3-6.

Bertens wist net niet te winnen van Kvitova.

Bertens wist net niet te winnen van Kvitova.

In de eerste set brak Bertens Kvitova en kwam ze 4-2 voor. De Tsjechische brak de Nederlandse tennisster echter snel weer terug. Het draaide uit op een tiebreak, die gewonnen werd met 8-6 door Kvitova. Bij het derde setpoint was het raak.

Zie ook: - Bertens in finale Madrid tegen Kvitova  - Bertens heeft smaak te pakken in Madrid  - Bertens klopt ook Sjarapova in Madrid  

In de tweede set ging het gelijk op, Bertens kreeg al twee breakpoints, maar die wist ze niet te verzilveren. In de zevende game benutte ze wél de kans om haar tegenstander te breken. Bertens wist vervolgens de set op 5-4 uit te serveren. Het setpunt pakte ze op een mooie wijze: met een ace.

In de derde set kreeg Bertens meteen weer een breakpunt, maar die wist Kvitova weg te werken. Een game later waren de rollen omgedraaid. De Nederlandse overleefde op haar eigen opslag ook een breakpunt. Op 2-3 ging het mis bij Bertens. Eerst door een gelukkige netbal van de Tsjechische, daarna op breakpunt tegen met een jammerlijke dubbele fout: 2-4. Maar Bertens rechtte haar rug en brak direct terug. Op dat moment stond het 112-112 in punten, wat aangeeft hoe gewaagd de twee aan elkaar waren. Kvitova kreeg op 4-3 voorsprong meerdere breakpunten. Bij de derde was het raak voor haar; 5-3. De Tsjechische serveerde vervolgens de set en de wedstrijd uit.

Bertens speelde één keer eerder tegen Kvitova, op het 'heilige' gras in Londen. In de eerste ronde van Wimbledon in 2015 wist de 26-jarige Wateringse slechts één game te winnen van Kvitova.

In aanloop naar de finale versloeg Bertens met bij vlagen fenomenaal spel wereldtoppers als Caroline Wozniacki en Maria Sharapova.