2028148
Tennis

Bertens: 'Ik heb grote stappen gezet'

Kiki Bertens feliciteert Petra Kvitova.

Kiki Bertens feliciteert Petra Kvitova.

Kiki Bertens moest de titel bij het prestigieuze graveltoernooi laten aan Petra Kvitova, maar had zelf wel door dat de toeschouwers op de tribunes en tv-kijkers hadden gekeken naar een schitterend gevecht op topniveau.

Kiki Bertens feliciteert Petra Kvitova.

Kiki Bertens feliciteert Petra Kvitova.

"Ik denk dat het een prachtige finale was. In het begin waren we allebei een beetje zenuwachtig en op zoek naar ritme", vertelde Bertens tijdens de persconferentie na afloop. "Ik vocht mezelf goed terug in de wedstrijd in de tweede set. Daarna kreeg ik een paar kansen in het begin van de derde set. Petra sloeg toen een aantal ongelooflijke ballen."

Lees ook: - Tranen bij speech trotse Bertens - Bertens maakt mooie sprong op wereldranglijst

"Maar het niveau vandaag liet zien was best ok voor zo'n grote finale", zei de 26-jarige Nederlandse met een glimlach. "Ik heb grote stappen gezet. Natuurlijk doet het nu pijn. Dat kunnen jullie denk ik ook wel zien. Maar morgen of in de komende weken kan ik terugkijken op een fantastische week. Ik weet dat ik het op juiste spoor zit. Ik heb vandaag hard gevochten, maar daar is Petra ook heel goed in. Het was zwaar, maar ik heb alles gegeven."

Bertens heeft het even zwaar.

Bertens heeft het even zwaar.

Bertens verdient met haar finaleplek 583.000 euro. Volgende week komt ze opnieuw in actie. In Rome, waar ze vorig jaar de halve finales bereikte, treft de kersverse nummer 15 van de wereld Maria Sakkari uit Griekenland. Diezelfde Sakkari was afgelopen week ook al de eerste opponente van Bertens, die met twee keer 6-4 zegevierde.