Nieuws/Sport
2028546309
Sport

Streep door Indoor Brabant vanwege paardenvirus

De internationale paardensportfederatie FEI heeft vrijwel alle internationale wedstrijden tot 28 maart geschrapt wegens de uitbraak van het rhinopneumonievirus. De maatregel treft tien landen van het Europese vaste land, waaronder Nederland, zo meldt de KNHS, de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie.

Ook het topevenement Dutch Masters, voorheen Indoor Brabant, dat volgende week zou beginnen valt onder het verbod. Voor de Dutch Masters betekende het de tweede opeenvolgende afgelasting. Vorig seizoen werd het evenement in de Brabanthallen op het laatste moment geannuleerd wegens de uitbraak van het coronavirus. Nu zouden de wedstrijden zonder publiek worden gehouden.

De maatregel betreft naast Nederland ook Frankrijk, Spanje, Portugal, België, Italië, Oostenrijk, Polen, Duitsland en Slowakije.

Het rhinopneumonievirus begon ruim een week geleden op het internationale concours van Valencia. Inmiddels zijn er in meerdere landen gerelateerde uitbraken, waaronder in Frankrijk, Engeland en Duitsland. In Valencia waren 25 paarden uit Nederland. 13 ervan staan weer in de eigen stal.

Als enige uitzondering mogen de meer weken durende evenementen, de zogenaamde Tours, die op dit moment al begonnen zijn doorgaan. Dit is mede zo besloten om te voorkomen dat heel veel paarden tegelijk verplaatst worden.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo