Sport/Autosport
2029184880
Autosport

Verstappen ondanks missertje: ’Dit is mijn derde pole’

Max Verstappen

Max Verstappen

SÃO PAULO - Max Verstappen veroverde zaterdag op Interlagos voor de derde keer in zijn loopbaan pole position. Helaas voor de Red Bull-kopman gaat zijn snelle ronde slechts als tweede pole de boeken in, al ziet hij het zelf anders.

Max Verstappen

Max Verstappen

De Nederlander rekent de afgepakte triomftocht in de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico namelijk gewoon mee. „Ik ben heel blij met mijn derde pole. Mijn derde, ja zo zie ik dat”, stelde Verstappen, die even daarvoor al demonstratief drie vingers de lucht in had gestoken, toen werd gerept over pole nummer twee.

De 22-jarige Limburger was vorige maand in Mexico-Stad de snelste man op de baan tijdens de kwalificatie, maar kreeg na afloop een gridstraf, omdat hij ondanks een gele vlag geen snelheid had geminderd.

Verstappen hoopt in Brazilië wraak te nemen voor vorig jaar, toen hij in leidende positie door achterblijver Esteban Ocon van de baan werd gereden. Een tweede plaats bleek vervolgens het maximaal haalbare resultaat voor de 22-jarige Limburger.

„Ik ben blij met mijn pole, maar het gaat om races winnen.” Van Ocon heeft hij dit weekeinde in ieder geval geen last. De Fransman heeft dit jaar geen zitje in de Formule 1. Volgend seizoen is hij wel weer van de partij, als Renault-coureur.

Knopje

Verstappen werd tijdens de persconferentie geflankeerd door Ferrari-coureur Sebastian Vettel en wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes. Zij waren respectievelijk 0,123 en 0,191 seconde langzamer dan hun rivaal, die een tijd van 1.07,508 had genoteerd. „Het was best een behoorlijk rondje”, concludeerde Verstappen. „Goed genoeg in ieder geval.”

Opvallend was dat de zevenvoudig racewinnaar in de tweede sessie iets sneller rond was gegaan. Het verschil bedroeg slechts vijf duizendsten, maar toch. Verstappen had er een opmerkelijke verklaring voor, die direct ook als waarschuwing diende. „Ik had in mijn laatste rondje in Q3 een missertje. Dat kostte me één of twee tienden.”