Sport/Autosport
2029305713
Autosport

Regenachtig weekeinde verwacht in Mexico

Max Verstappen won de afgelopen twee jaar in Mexico.

Max Verstappen won de afgelopen twee jaar in Mexico.

Het belooft in Mexico een uiterst interessant raceweekeinde te worden voor de Formule 1-coureurs. Volgens het officiële weerbericht hangen er diverse buien rond het circuit in Mexico-Stad.

Max Verstappen won de afgelopen twee jaar in Mexico.

Max Verstappen won de afgelopen twee jaar in Mexico.

Zowel op de vrijdag (82 procent), de zaterdag (70 procent) als de zondag (59 procent) is de kans groot dat er neerslag valt op en rond het Autodromo Hermanos Rodriguez. De temperatuur loopt de komende dagen iets op: van 21 graden Celsius op vrijdag tot 25 graden Celsius op zondag.

Door de hoge ligging is de Grand Prix van Mexico sowieso een bijzondere race. De ijle lucht heeft namelijk zijn weerslag op de motoren. Die moeten op ruim tweehonderd kilometer boven zeeniveau ’happen naar adem’, wat voor een nivellerende werking zorgt. Mede daardoor kon Verstappen in 2017 en 2018 in Mexico-Stad, ondanks een tekort aan vermogen, afrekenen met zijn concurrenten van Mercedes en Ferrari en met de zege aan de haal gaan.

Ferrari-coureur Sebastian Vettel tijdens de persconferentie.

Ferrari-coureur Sebastian Vettel tijdens de persconferentie.

Verstappen reed destijds nog met een Renault-motor in zijn Red Bull, maar ook met zijn huidige Honda-krachtbron kan hij qua vermogen nog niet op tegen zijn van rode en zilveren rivalen.

Hoewel hij dankzij de hoge ligging snelheid iets dichter naar de Ferrari’s en Mercedessen moet kunnen toe kruipen, is er volgens de 22-jarige Nederlander nog een ander belangrijk nadeel voor de Red Bulls. „Als je zoals wij niet snel bent op de rechte stukken, moet je harder pushen in de bochten. Dat is niet goed voor je banden en dus zal Ferrari qua bandenslijtage in het voordeel zijn.”

De Italiaanse brigade heeft na de zomerstop veel indruk gemaakt. Met name in de kwalificaties. Vijf keer op een rij werd door Charles Leclerc of Sebastian Vettel pole position getraind.

De afgelopen twee races werden echter gewonnen door Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, die als enigen nog kans maken op de wereldtitel. Eerstgenoemde kan in Mexico al kampioen worden. Hij heeft met nog vier races te gaan een voorsprong van 64 punten op zijn Finse teamgenoot.