Nieuws/Sport
2029794
Sport

Late treffer helpt City aan drie Premier League-records

Nederlands Swansea ontsnapt niet aan degradatie

Mike van der Hoorn kan degradatie met Swansea City niet voorkomen.

Mike van der Hoorn kan degradatie met Swansea City niet voorkomen.

Swansea City is na zeven jaar uit de Premier League gedegradeerd.

Mike van der Hoorn kan degradatie met Swansea City niet voorkomen.

Mike van der Hoorn kan degradatie met Swansea City niet voorkomen.

Na de midweekse nederlaag (0-1) tegen Southampton was degradatie al nagenoeg onvermijdbaar geworden en dat werd zondag een feit. De ploeg uit Wales verloor op de slotdag met 2-1 van Stoke City, terwijl het met grote cijfers had moeten winnen om Southampton nog te kunnen passeren op de ranglijst.

Stoke City en West Bromwich Albion zijn de andere twee degradanten. Beide clubs wisten al een aantal dagen dat ze volgend seizoen in het Championship moeten uitkomen. Met Cardiff City is komend jaar toch weer een ploeg uit Wales actief in de Premier League. Wolverhampton Wanderers promoveert ook, de derde nieuwkomer komt uit de play-offs.

Mike van der Hoorn had bij Swansea City een basisplaats, Luciano Narsingh bleef op de bank. Keeper Erwin Mulder en de geblesseerde Leroy Fer ontbraken in de selectie van de 'Swans'.

Puntenrecord City

Wesley Hoedt bleef met Southampton net boven de degradatiestreep, ondanks de nederlaag (0-1) op de slotdag tegen kampioen Manchester City. De ingevallen spits Gabriel Jesus bezorgde City in de blessuretijd de winst en zorgde er tevens voor dat de ploeg van manager Pep Guardiola op 100 punten eindigde, een record in de Premier League. De 32 overwinningen en negentien punten voorsprong op de nummer 2, Manchester United, waren ook records.

Drie op rij voor Van Aanholt

Crystal Palace versloeg West Bromwich Albion met 2-0, mede dankzij de vijfde competitietreffer van linksback Patrick van Aanholt. De international van Oranje scoorde voor de derde wedstrijd op rij.

Bekijk hier de uitslagen en eindstand in de Premier League