Sport/Tennis
2030105251
Tennis

Franse debutante Tan te sterk voor 23-voudig grandslamkampioene

Wimbledon-droom Serena Williams (40) spat uiteen na tennisthriller

Serena Williams

Serena Williams

Serena Williams ligt er al uit op Wimbledon. De 40-jarige Amerikaanse, die met een wildcard meedeed aan het grandslamtoernooi, trok dinsdagavond na een tennisthriller van ruim drie uur aan het kortste einde tegen Harmony Tan.

Serena Williams

Serena Williams

De Franse debutante op het Londense gras was in drie sets (7-5, 1-6 en 7-6) te sterk voor Williams die het toernooi zeven keer op haar naam heeft geschreven, voor het laatst in 2016.

Bij 6-6 in de derde set volgt een beslissende tiebreak tot de tien punten. Daarin benutte Tan, de nummer 115 van de wereld, haar tweede wedstrijdpunt na een misser van Williams, die bij 5-4 in games nog voor de wedstrijd mocht serveren. In de beslissende tiebreak stond Williams ook met 4-2 voor.

Williams maakte deze week op het gras in Eastbourne in het dubbelspel haar rentree na een jaar afwezigheid. Ze speelde vorig jaar op Wimbledon haar laatste partij in het enkelspel. Ze gaf toen op vanwege een enkelblessure en kreeg later te maken met een hamstringblessure. De 23-voudig grandslamkampioene wilde in Londen haar jacht vervolgen op het record van Margaret Court, die 24 grandslamtitels pakte.

Williams is op de wereldranglijst de nummer 1204. In 2017 won ze voor het laatst een grandslamtoernooi. Ruim vijf jaar geleden schreef ze de Australian Open op haar naam.

Bron: discovery +

Williams laat toekomst open

Na afloop van haar nederlaag hield Williams haar toekomst open. De Amerikaanse hintte wel op een verlenging van haar loopbaan. Gevraagd naar het feit of haar duel van dinsdag weleens haar laatste zou kunnen zijn, antwoordde de voormalig nummer 1 van de wereld: „Dat is een vraag die ik nu niet kan beantwoorden. Wie weet het? Wie weet waar ik zal opduiken?”

„Fysiek was ik in orde, alleen bij de laatste paar punten begon ik het echt te voelen. Maar ik bewoog goed en had een hoop ballen terug. Dat was geen verrassing voor me. Ik heb alleen niet getraind voor duels van 3 uur. Ik denk dat het daar misging”, aldus Williams.

„Ik zou er zeker geen vrede mee hebben als dit mijn laatste herinnering zou zijn, absoluut niet. Dit geeft me zeker motivatie om de trainingsbanen weer op te gaan, aangezien ik niet slecht speelde en zo dichtbij kwam.”

US Open

Over de komende maanden is nog weinig duidelijk, maar deelname aan de US Open behoort zeker tot de mogelijkheden. „In eigen huis spelen, op een plek waar ik mijn eerste grand slam heb gewonnen, blijft altijd speciaal. Er is zeker een hoop motivatie om beter te worden en in eigen land te spelen.”