Sport/Voetbal
2030445036
Voetbal

Linssen redt Vitesse tegen Fortuna

Bryan Linssen (r) maakte het verschil

Bryan Linssen (r) maakte het verschil

ARNHEM - Vitesse is in elk geval voor even de koploper van de eredivisie. Met de grootste moeite wonnen de Arnhemmers zaterdag op eigen veld van Fortuna Sittard (4-2), dat twee keer op voorsprong kwam. Vooral door toedoen van Bryan Linssen wist de thuisclub zich nog te herstellen.

Bryan Linssen (r) maakte het verschil

Bryan Linssen (r) maakte het verschil

Na 25 minuten kon Mark Diemers geheel vrijstaand scoren voor de gasten. Vitesse kon er in het eerste deel vrijwel niets tegenover zetten.

Na de hervatting leek de formatie van coach Leonid Sloetski de zaken wat serieuzer aan te pakken. Twee pogingen van Bryan Linssen werden onschadelijk gemaakt door de Limburgse doelman Alexei Koselev. Daarna was het wel raak. Tim Matavz nam fraai aan en rondde beheerst af na een pass van Oussama Tannane.

Amper 3 minuten later stond Fortuna opnieuw op voorsprong. Martin Anga kreeg vlak voor het doel van Remko Pasveer alle ruimte om vrij in te koppen, na een mooie voorzet van Diemers. In de 77e minuut was Matús Bero dicht bij de 2-2, maar zijn kopbal ging tegen de paal. Linssen maakte vervolgens wel gelijk, door in te koppen nadat Koselev onder de bal was doorgelopen.

De beste en actiefste man van Vitesse maakte vervolgens ook de 3-2, opnieuw met het hoofd. Het laatste woord was vervolgens aan Bero, 4-2.