Sport/Voetbal
203048549
Voetbal

Ongevaccineerde Joshua Kimmich krijgt bijval van Bayern München-iconen

Joshua Kimmich

Joshua Kimmich

MÜNCHEN - De clubiconen Karl-Heinz Rummenigge en Uli Hoeness van Bayern München hebben het opgenomen voor Joshua Kimmich.

Joshua Kimmich

Joshua Kimmich

De 26-jarige voetballer van Bayern vertelde afgelopen weekeinde op tv dat hij zich nog niet heeft laten vaccineren tegen het coronavirus, omdat hij „bedenkingen” heeft over de gevolgen op de lange termijn. Het leverde de international van de ’Mannschaft’ veel kritiek op.

Erevoorzitter Hoeness en voormalig algemeen directeur Rummenigge mengden zich ook in de nationale discussie die in Duitsland is ontstaan. De oud-spelers van Bayern namen het juist op voor Kimmich. „Ik ken geen voetballer die zo extreem verantwoordelijk is en zo voorbeeldig omgaat met alle zaken in het leven als Joshua Kimmich”, zei Rummenigge. „Ik denk dat hij op een bepaald moment de juiste beslissing gaat nemen. Hij moet het zelf willen, die druk moet niet van buitenaf komen. Corona achtervolgt ons nu al 1,5 jaar. Het verbaast me niet dat hier weer zo’n grote politieke discussie over is ontstaan, maar we moeten niet overdrijven.”

Volgens Hoeness hebben de Duitse media ervoor gezorgd dat de uitspraken van Kimmich tot zoveel ophef leidden. „Zij zijn verantwoordelijk voor deze tsunami. De enige met wie ik hier verder over praat, is Joshua zelf.”