Sport/Darts
2031177
Darts

'Fantastisch gevoel om voor eigen publiek te winnen'

Van Gerwen pakt ook titel in eigen land

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen heeft dit jaar inmiddels zijn vierde titel op de European Tour te pakken. De 29-jarige Brabander zegevierde zondagavond laat in eigen land bij de Dutch Darts Masters. In de finale klopte hij Steve Lennon met 8-5 in legs.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

"Het geeft een fantastisch gevoel om voor eigen publiek te winnen", stelde Van Gerwen na afloop in Zwolle. "Ik heb in het weekeinde niet mijn beste niveau behaald, maar ik heb ik op de juiste momenten genoeg goede dingen gedaan om de partijen waar ik niet op mijn best was te winnen."

De triomftocht in Zwolle begon zaterdag met een makkelijke overwinning op Terry Jenkins. Daarna volgden richting de eindstrijd nog zeges op Darren Webster, Kyle Anderson en Daryl Gurney. "Dit geeft vertrouwen voor de komende Premier League-ontknoping en voor de rest van het seizoen."

Van Gerwen verdedigt donderdagavond in Londen zijn titel in de Premier League. Samen met Rob Cross, Gary Anderson en Michael Smith strijdt hij om de felbegeerde eindzege in de prestigieuze competitie. De nummer één van de mondiale ranglijst treft in de halve finale wereldkampioen Rob Cross.