2031233
Tennis

Federer keert terug op nummer 1

Roger Federer

Roger Federer

ROME - Roger Federer is weer de nummer één van de wereld. De 36-jarige tennisser heeft al bijna twee maanden geen toernooi meer gespeeld, maar profiteert van de uitschakeling van Rafael Nadal in de kwartfinale in Madrid.   

Roger Federer

Roger Federer

Nadal kan deze week in Rome de koppositie al weer heroveren. Hij bleef daar vorig jaar in de kwartfinales steken. Federer slaat het volledige gravelseizoen over. Robin Haase staat net als vorige week op de 44e plek.

Kiki Bertens bereikte haar hoogste positie ooit op de wereldranglijst. De 26-jarige Westlandse vond haar naam maandag op de nieuwste editie van de mondiale ranking terug op plek vijftien. Daarmee overtrof Bertens haar prestatie van vorig jaar, toen ze even op de achttiende plaats stond.

De pupil van coach Raemon Sluiter dankt haar topnotering aan haar opzienbarende prestaties in Madrid. Op het hoog aangeschreven graveltoernooi in de Spaanse hoofdstad versloeg ze onder anderen Caroline Wozniacki, Maria Sjarapova en Caroline Garcia. Bertens moest in de finale buigen voor Petra Kvitova, maar nam wel een cheque van bijna 600.000 euro en een flinke smak punten voor de wereldranglijst mee. Lees ook: - Bertens casht na verloren finale bijna 600.000 euro - Nadal: 'Het was niet mijn dag'