Nieuws/Sport
2031314
Sport

FC Utrecht verwelkomt eerste aanwinst Van Overeem

Joris van Overeem

Joris van Overeem

Joris van Overeem wordt vandaag bij FC Utrecht gepresenteerd als eerste versterking voor het komende seizoen. De middenvelder komt over van AZ, waar hij geen vaste basisspeler meer was en tekent voor vier jaar bij de nummer vijf van de Eredivisie.

Joris van Overeem

Joris van Overeem

Met het aantrekken van Van Overeem speelt FC Utrecht in op de leegloop op het middenveld. Yassin Ayoub vertrekt naar Feyenoord en Zakaria Labyad naar Ajax, terwijl Mateusz Klich terugkeert bij Leeds United, dat hem in de tweede seizoenshelft aan FC Utrecht verhuurde.

Van Overeem is niet de enige versterking waar FC Utrecht zich al van heeft verzekerd. Ook met de Duitse linksachter Leon Guwara, die wordt overgenomen van Werder Bremen, heeft de club uit de Domstad een akkoord voor komend seizoen.

Joris van Overeem staat te popelen om aan de slag te gaan bij FC Utrecht: "Ik was zaterdag bij de wedstrijd en toen was ik erg onder de indruk van het publiek. Dat is echt een twaalfde man. Toen had ik wel zin om de vakantie even over te slaan en direct aan de slag te gaan."