Sport/Voetbal
2032343043
Voetbal

Na de coronacrisis

Uli Hoeness: ’Er komt een nieuwe voetbalwereld’

Uli Hoeness, de erevoorzitter van Bayern München, denkt dat de voetbalwereld er anders uit gaat zien na de coronacrisis. „Ik kan mij niet voorstellen dat er de komende twee à drie jaren transfers van meer dan honderd miljoen euro zullen plaatsvinden”, tekent Der Kicker op uit de mond van de 68-jarige Hoeness.

„De transferbedragen zullen ongetwijfeld dalen. Ik denk dat we een heel nieuwe voetbalwereld zullen krijgen. Alle landen zijn immers financieel getroffen”, aldus Hoeness.

Eerder al verklaarde de Duitse sporteconoom Christoph Breuer dat de coronapandemie gevolgen gaat krijgen voor voor de transfermarkt. „Er zal zeker een deuk in de markt zichtbaar zijn. Vooral voor de voetballers achter de echte top, zal niet direct meer de hoofdprijs worden betaald”, aldus Breuer.

Voor de beste voetballers van de wereld zal er niet direct veel veranderen, verwacht Breuer. „De ’supersterren’ blijven van grote waarde voor topclubs. Dit zijn vaak clubs met investeerders die mogelijk zelfs de financiële crisis goed kunnen compenseren.”