2032839
Tennis

'Ze is overal toe in staat'

'Williams kan Roland Garros winnen na heftige periode'

Serena Williams

Serena Williams

Hoewel ze dit tennisseizoen nog niet in actie kwam, is Serena Williams sterk genoeg om deze maand Roland Garros te winnen. Dat zegt haar coach Patrick Mouratoglou. 

Serena Williams

Serena Williams

Williams beviel begin dit jaar van een dochtertje, maar door een heftige nasleep kwam de gezondheid van de toptennisster ernstig in gevaar. Een zware herstelperiode volgde en de toernooien in Madrid en Rome kwamen nog te vroeg. Op Roland Garros wil de voormalige nummer één van de wereld echter weer hoge ogen gooien. Williams trainde de afgelopen weken in Nice om op tijd klaargestoomd te zijn voor het jaarlijks terugkerend grandslamtennistoernooi in Frankrijk.

"Serena speelt mee om te winnen. Of ze daartoe in staat is? Serena is tot alles in staat. Ik ben nu zes jaar haar coach en daarom weet ik dat nu wel zeker", aldus Mouratoglou in gesprek met Wtatennis.com.

"Na haar zwangerschap moest Serena weer kracht opbouwen in haar lichaam", vervolgt de coach. "Daar was ze eind vorige maand nog niet klaar voor. Na de nasleep en haar medische problemen, had ze nog tijd nodig. Dat is de reden waarom we besloten hebben om Madrid en Rome over te slaan, ze had nog vijf weken nodig om weer helemaal gereed te zijn. Op dit moment gaat alles goed. Ze werkt keihard, maakt snel vorderingen in alle facetten. Ik ben heel erg tevreden en heb er vertrouwen in dat ze klaar zal zijn voor Roland Garros."