Sport/Wielrennen
203369776
Wielrennen

Supertalent (21) wint tijdrit in Ronde van België

Remco Evenepoel weet na horrorcrash weer wat winnen is

Remco Evenepoel lijkt zijn oude topvorm weer te benaderen.

Remco Evenepoel lijkt zijn oude topvorm weer te benaderen.

Remco Evenepoel heeft donderdag de tijdrit van de tweede etappe van de Ronde van België gewonnen.

Remco Evenepoel lijkt zijn oude topvorm weer te benaderen.

Remco Evenepoel lijkt zijn oude topvorm weer te benaderen.

De Belg van Deceuninck - Quick Step was op een 11,2 kilometer lang parcours rond Knokke-Heist twee seconden sneller dan zijn teamgenoot Yves Lampaert. De 19-jarige Nieuw-Zeelandse belofte Finn Fisher-Black uit de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma eindigde als derde, hij gaf 18 seconden toe op de winnaar.

Koen Bouwman van Jumbo-Visma was op plek acht de beste Nederlander. Hij gaf 24 seconden prijs op Evenepoel, die dankzij zijn overwinning de leiding in het algemeen verstevigde. Hoewel hij woensdag als twee eindigde, mocht hij vanwege onderweg verzamelde bonificatieseconden de eerste leiderstrui in ontvangst nemen.

In het algemeen klassement heeft Evenepoel na twee etappes al een voorsprong van 45 seconden op nummer twee Lampaert. Fisher-Black staat vierde op 1.01 en Bouwman vijfde op 1.07. Ook Ide Schelling, Oscar Riesebeek en Pascal Eenhoorn staan bij de eerste tien.

Doodsmak

Evenepoel hield het na zijn ritzege amper droog. Het 21-jarige talent komt van ver. Vorig jaar maakte hij in de Ronde van Lombardije een doodsmak. Nadat hij in een afdaling tegen een muurtje duikelde hij een ravijn in en liep hij een bekkenbreuk en een gekneusde long op.

Wat volgde was een lange en intensieve revalidatie. In de Giro d’Italia maakte Evenepoel zijn rentree. In Italië staakt hij na zeventien ritten de strijd na een val in een afdaling. Hij bezette op dat moment de 27e plaats.

Vijftien

Evenepoel is bezig aan zijn derde jaar als prof. Inmiddels staat hij al op vijftien overwinningen. Zo won hij bijvoorbeeld de Ronde van Portugal en de Clasica San Sebastian. De eindzege in de Ronde van Polen was vorig jaar augustus zijn laatste wapenfeit.

De Ronde van België duurt nog tot zondag.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo