Nieuws/Sport
2033780
Sport

De Jong wil euforie weghalen bij FC Utrecht

Jean-Paul de Jong

Jean-Paul de Jong

FC Utrecht heeft maar weinig tijd om te genieten van de zege op sc Heerenveen (2-1), waardoor het zich zaterdag kwalificeerde voor de play-offs voor deelname aan Europees voetbal. Dinsdag wacht al de eerste 'finale' tegen Vitesse. 

Jean-Paul de Jong

Jean-Paul de Jong

"De euforie was mooi omdat je in samenwerking met het publiek de finale bereikt hebt, maar het gaat er voor ons om de finale te winnen", aldus trainer Jean-Paul de Jong.

Lees ook: - Bekendmaking Labyad-transfer aanstaande - FC Utrecht verwelkom eerste aanwinst Van Overeem - FC Utrecht heeft Ajax-aanwinst Labyad terug

Utrecht kwam in de slotfase enkele keren goed weg tegen Heerenveen. Vitesse kon het in de andere halve eindstrijd tegen ADO Den Haag wat rustiger aan doen. Na de zege van 5-2 in Den Haag wonnen de Arnhemmers nu met 2-1.

De Jong: "Vitesse is een tegenstander om respect voor te hebben. Uit de wedstrijden in de competitie hebben we een heel goed gevoel gehaald." In oktober eindigde de wedstrijd tussen de twee clubs in Arnhem in 1-1. In maart won Utrecht thuis met liefst 5-1.