Sport/Wielrennen
2034216621
Wielrennen

Anna van der Breggen overtuigend naar zege klimtijdrit Giro d’Italia Femminile

Anna van der Breggen

Anna van der Breggen

Wereldkampioene Anna van der Breggen blijf de lakens uitdelen in de Ronde van Italië. De rozetruidraagster heeft de vierde etappe in de Giro d’Italia Femminile op haar naam geschreven.

Anna van der Breggen

Anna van der Breggen

In de klimtijdrit van Fondovalle naar Cascate del Toce over 11,2 kilometer bleef de wielrenster van SD Worx met een tijd van 24.57 minuten ploeg- en landgenote Demi Vollering en de rest van de concurrentie ruim voor.

Op het oplopende parcours naar Cascate del Toce was Van der Breggen 1.06 minuut sneller dan Vollering, die 26.03 klokte. De Australische Grace Brown zette met 26.14 de derde tijd neer.

Van der Breggen is de regerend wereldkampioene op de weg en in de tijdrit. Ze is ook drievoudig winnaar van de Ronde van Italië. Met haar zege in de tweede etappe nam ze al een grote voorsprong in het algemeen klassement van deze Giro. Met haar zege in de tijdrit bouwde ze haar marge alleen maar verder uit. Haar eerste belagers in het algemeen klassement, de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman-Pasio (2 minuten en 51 seconden) en Vollering (3.03), zijn bovendien ploeggenoten. Elizabeth Deignan is de eerste concurrente van een andere ploeg. De Britse staat vierde op 5.53.

Leuke tijdrit

„Het was een heel leuke tijdrit. We hebben niet vaak tijdritten zoals deze, eigenlijk helemaal nooit”, zei Van der Breggen. „Tegelijkertijd was het ook een heel goede oefening voor de tijdrit op de Spelen in Tokio.”

Van der Breggen is bezig aan haar laatste seizoen als wielrenster. „Het is heel leuk om hier het laatste jaar zo te rijden. Ik zit in een luxepositie met al die sterke meiden om me heen. Maar we zijn pas halverwege de Giro en er komen nog vlakke etappes en bergetappes aan. We zullen er nog voor moeten strijden.”