Sport/Schaatsen
2035961894
Schaatsen

Ronald Mulder met hevige keelontsteking in ziekenhuis en mist NK Afstanden

Ronald Mulder

Ronald Mulder

HEERENVEEN - Na Michelle de Jong (positief op corona) moet ook sprinter Ronald Mulder verstek laten gaan op de NK Afstanden.

Ronald Mulder

Ronald Mulder

De Zwolse routinier is woensdagavond opgenomen in het ziekenhuis met een stevige keelontsteking, veroorzaakt door ontstoken amandelen. Hij is negatief getest op het virus.

Mulder (34) was eerder deze week ziek geworden en leefde daarom gescheiden van zijn teamgenoten van Reggeborgh. „Ik hoop dat ik me weer snel kan aansluiten bij de ploeg, maar het is eerst zaak beter te worden. Jammer dat het zo loopt, want ik heb een heel goede voorbereiding gedraaid op dit seizoen, misschien wel de beste ooit. Ik stond er echt goed voor”, aldus Mulder, die twaalf dagen geleden tijdens een trainingswedstrijd in Thialf op de 500 meter een 34’er liet noteren (34,90). Dat is momenteel de vierde beste tijd op het kortste sprintnummer.

Worldstream

Er is ook goed nieuws voor de schaatsploeg van Jutta Leerdam en Koen Verweij: het eerder aangetrokken IT-bedrijf Worldstream is hoofdsponsor geworden van NXTGEN. Daarmee verandert ook de naam van het team van de wereld- en Europees kampioene op de 1000 meter. Vanaf nu gaat de ploeg door het leven als Team Worldstream.

„We hebben een fantastische partner die het in deze coronatijd commercieel goed blijkt te doen en met ons erg heeft meegedacht. Op deze manier kunnen we samen bouwen aan een succesvolle toekomst”, zegt Verweij. „Prachtig dat Worldstream met ons het avontuur aangaat richting Olympische Winterspelen”, is de reactie van Leerdam.

Worldstream, een van de vijf geregistreerde topteams in het Nederlandse ’schaatslandschap’, is inmiddels uitgebreid van zes naar tien rijders. Behalve Leerdam en Verweij bestaat de ploeg uit Aron Romeijn, Thomas Geerdinck, Teun de Wit, Isabelle van Elst, Ineke Dedden, Roza Blokker en de Australiër Daniel Greig.