Nieuws/Sport
2036041
Sport

Club uit Domstad maakt vijfde klapper in twee seizoenen

Transfer Labyad doet FC Utrecht-kassa weer rinkelen

Labyad kwam gratis bij Utrecht binnen.

Labyad kwam gratis bij Utrecht binnen.

De transfer van Zakaria Labyad naar Ajax doet de kassa weer flink rinkelen bij FC Utrecht. De middenvelder, die anderhalf seizoen geleden transfervrij binnen kwam wandelen, brengt minimaal 5,5 miljoen euro op, maar als alle bonussen goed vallen mogelijk zelfs 7 miljoen euro.

Labyad kwam gratis bij Utrecht binnen.

Labyad kwam gratis bij Utrecht binnen.

Daarmee is deze transfer de vijfde financiële klapper van FC Utrecht in twee seizoenen tijd na de verkoop van Timo Letschert (Sassuolo), Bart Ramselaar (PSV), Sébastien Haller (Eintracht Frankfurt) en Sofyan Amrabat (Feyenoord). "Het was al duidelijk dat we dit seizoen door de transferinkomsten zwarte cijfers zouden schrijven. Die cijfers worden door deze transfer alleen maar beter”, aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam.

Zie ook: - Labyad verkoopt PSV 'nee' - Labyad: 'Dan maar op WK met Hakim samenspelen'

Het was aanvankelijk de bedoeling dat FC Utrecht en Ajax de transfer over de play-offs heen zouden tillen."Maar het is allemaal in een stroomversnelling gekomen doordat het nieuws naar buiten kwam. We hebben er daarom voor gekozen het zo snel mogelijk af te ronden, zodat er duidelijkheid komt voor de finale van de play-offs”, aldus Zuidam, die gisteren Joris van Overeem al presenteerde als versterking voor volgend seizoen. Op korte termijn zal de Duitse linksback Leon Guwara volgen, terwijl de Labyad-miljoenen goed van pas komen nu FC Utrecht ook Simon Gustafson van Feyenoord wil overnemen.

Vanavond in het eerste finaleduel van de play-offs, uit tegen Vitesse, keert Labyad naar verwachting weer terug in de ploeg. De kersverse Ajacied miste de return tegen SC Heerenveen door liesklachten. Yassin Ayoub is er na zijn schorsing sowieso weer bij. Bij Vitesse ontbreekt alleen de al langer met zijn rug kwakkelende Arnold Kruiswijk.