2036169
Wielrennen

Gesink mikt op zege in langste Giro-rit

Kan Gesink stunten?

Kan Gesink stunten?

Na een rustdag starten de wielrenners in de Ronde van Italië rond 11.00 uur aan de langste rit van de Giro. De tiende etappe leidt de coureurs over 239 kilometer van Penne naar Gualdo Tadino.

Kan Gesink stunten?

Kan Gesink stunten?

Het zou best wel eens kunnen dat de klassementsrenners bij elkaar blijven. Het zwaartepunt van de rit ligt namelijk in de eerste 56 kilometer met twee lastige beklimmingen. Aanvallers zullen ongetwijfeld proberen om daar voldoende voorsprong te nemen. Simon Yates draagt nog steeds de roze leiderstrui. Tom Dumoulin staat derde, op een achterstand van 38 seconden.

De verwachting is dan ook dat er een kopgroep zal ontstaan, die vandaag een aardige kans heeft om voorop te blijven. Aangezien er wel geklommen moet worden, zouden enkele 'heuvelexperts' hier zomaar eens bij kunnen zitten. Tim Wellens, die ook al de vierde etappe wist te winnen (aankomst bergop) geldt als een van de favorieten vandaag, mocht hij met een groepje bij de finish komen. Deze etappe lijkt ook op het lijf geschreven van Robert Gesink (LottoNL-Jumbo), dus wellicht zit hij ook bij een mogelijke ontsnapping. Ook Alessandro De Marchi (BMC) zou dit goed moeten kunnen.

Bouwman

Misschien ligt er wel weer een kans voor Koen Bouwman, de Nederlander van LottoNL-Jumbo die zaterdag net naast de zege van de achtste etappe greep. Als de vluchters niet uit de greep van het peloton blijven, dan zullen sprinters als Elia Viviani en Sam Bennett voor de etappezege gaan.

De aankomst wordt rond 17.15 uur verwacht.