2036368
Autosport

'Er zijn geen excuses meer'

Vettel: 'Ferrari moet problemen oplossen'

caption

caption

Sebastian Vettel heeft Ferrari opgeroepen om hun problemen aan te pakken. Dit volgt na de toch wel onverwachte ineenstorting van de rode bolides tijdens de GP van Spanje.

caption

caption

De Duitser heeft sinds de eerste twee races van het seizoen (die hij allebei winnend afsloot), niet meer op het podium gestaan. Inmiddels staat de coureur zeventien punten achter op leider Lewis Hamilton. "We moeten de problemen die we hebben aanpakken. We hadden geen goede racedag en het is vooral belangrijk om te weten hoe dat precies kan", zegt hij tegen Sky Sports. "We hadden geen winnende racesnelheid. Dat zijn de feiten."

Zie ook: - Domme keuze Ferrari en Verstappen groeit nog steeds - Verstappen scoort eerste podiumplek van seizoen

Vettel vervolgt: "We hebben updates voor de wagen gehad. Maar de verandering bij de banden heeft andere teams meer gebracht dan ons. Maar waarom excuses zoeken? Het komt er gewoon op neer dat we niet snel genoeg waren en daar moet wat aan gedaan worden."

Blind

De leiding van Ferrari besloot om Vettel voor een tweede pitstop binnen te halen, wat de Duitse coureur een podiumplek kostte. Zijn linkervoorband was aan slijtage onderhevig. Toch ziet de viervoudig wereldkampioen dit niet helemaal zo. "We waren gewoon niet snel genoeg. Als we dat niet zien dan zijn we meer dan blind. We hadden te weinig snelheid."

Wel moet hij toegeven dat de banden van Pirelli niet echt meewerkten in Spanje. "Het hele weekend hadden we daar problemen mee. Maar ook met de betrouwbaarheid van de auto hadden we last. Raïkkonen had zaterdag een probleem met zijn motor en tijdens de race weer.  Als we dit allemaal niet zien...Dan zijn er gewoon geen excuses meer."