Sport/WK voetbal
2036405642
WK voetbal

Statistieken: Engeland stelt teleur, Iran verslaat Wales, Senegal wint

Na het teleurstellende resultaat van het Nederlands elftal tegen Ecuador (1-1), wist ook Engeland geen indruk te maken. De Engelsen kwamen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen de Verenigde Staten. Eerder op de dag versloeg Iran Wales (2-0) en was Senegal te sterk voor Qatar (3-1).

Engeland - Verenigde Staten

Engeland heeft in de groepsfase van het WK voetbal in Qatar niet kunnen winnen van de Verenigde Staten. Na de vliegende start enkele dagen eerder tegen Iran (6-2) kwam de formatie van bondscoach Gareth Southgate nu niet verder dan 0-0. Met de 'clash' tegen Wales nog te gaan houden de Engelsen wel een grote kans zich te kwalificeren voor de volgende ronde.

Wales - Iran

Voor Gareth Bale en zijn ploeggenoten van Wales wordt het bereiken van de achtste finales een hels karwei. Het duel met Iran leek lange tijd op een gelijkspel uit te draaien, maar in blessuretijd kreeg Wales twee treffers om de oren: 0-2. Met het duel met Engeland nog voor de boeg zijn de perspectieven op de achtste finales allesbehalve rooskleurig voor Bale en de zijnen.

Qatar - Senegal

In de groep van Oranje won Senegal vrijdagmiddag met 3-1 van gastland Qatar. Door die overwinning weet het Nederlands elftal zich bij een overwinning op Ecuador vrijdag verzekerd van een plaats in de achtste finales. Senegal heeft weer alle kans op het bereiken van de laatste 16, terwijl Qatar nog een minimale, theoretische kans heeft.