Sport/Autosport
2036976626
Autosport

Barreda Bort wint vierde rit bij motoren, Loeb bij auto’s

Trucker Van den Brink klimt naar tweede plek in Dakar

Martin van den Brink klom naar de vierde plek.

Martin van den Brink klom naar de vierde plek.

De Nederlandse trucker Mitchel van den Brink staat na de vierde etappe in de Dakar Rally op de tweede plek achter de nieuwe leider Ales Loprais uit Tsjechië.

Martin van den Brink klom naar de vierde plek.

Martin van den Brink klom naar de vierde plek.

De dagzege was net als dinsdag voor zijn landgenoot Martin Macik, die Van den Brink en Loprais achter zich hield.

Janus van Kasteren zakte door materiaalpech naar de vijfde plaats.

(Tekst verder onder de tweet)

Motoren

Joan Barreda Bort won bij de motoren. De 39-jarige Spanjaard van Honda liet de Chileen Pablo Quintanilla (Honda) en de Amerikaan Skyler Howes (Husqvarna) achter zich.

De Australiër Daniel Sanders (GasGas) eindigde de etappe op de achtste plaats en blijft leider in het klassement. Hij heeft een voorsprong van 5.33 op Howes en 6.05 op de Argentijn Kevin Benavides (KTM).

De Amerikaan Mason Klein leek woensdag op weg naar de zege, maar moest naar de kant met een technisch probleem. Quintanilla nam de leiding in de etappe over, voordat hij op zijn beurt werd voorbijgestoken door Barreda Bort. De Portugees Joaquim Rodriques (Hero), vorig jaar nog etappewinnaar, moest na een val de race beëindigen.

Joan Bort Barreda.

Joan Bort Barreda.

Auto’s

Bij de auto’s won Sébastien Loeb (Hunter) de etappe. De Fransman was 13 seconden sneller dan zijn landgenoot Stéphane Peterhansel (Audi), terwijl de Spanjaard Carlos Sainz (Audi) op 1.50 derde werd. Klassementsleider Nasser Al-Attiyah uit Qatar (Toyota) eindigde op de vierde plaats.

Veertienvoudig eindwinnaar Peterhansel staat derde in het klassement. De 57-jarige Fransman ging woensdag op zoek naar zijn vijftigste etappezege, maar werd in het tweede deel van de rit ingehaald door Loeb. Voor de dagwinnaar betekende het de zeventiende etappezege uit zijn carrière.