2037154
Wielrennen

Stuyven (Trek-Segafredo) hakt knoop door over toekomst

Jasper Stuyven stuift over de kasseien.

Jasper Stuyven stuift over de kasseien.

Jasper Stuyven heeft zijn aflopende contract bij Trek-Segafredo verlengd tot eind 2020. De 26-jarige Belg genoot na zijn sterk voorjaar zeer concrete interesse van Katusha-Alpecin, maar verkoos toch nog te blijven bij de ploeg waar hij in 2014 debuteerde bij de profs.

Jasper Stuyven stuift over de kasseien.

Jasper Stuyven stuift over de kasseien.

"Ik ben blij dat ik kan blijven bij deze familie waar ik sinds 2012 deel van uit maak", aldus Stuyven. "Ik kijk uit naar de komende twee jaar en hoop dat iedereen mij en het team blijft steunen", zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

Stuyven is na dit seizoen einde contract bij Trek-Segafredo en na zijn puike voorjaar wilden veel ploegen hem maar wat graag inlijven. Onder andere LottoNL-Jumbo, Dimension Data, Education First-Drapac lieten hun interesse blijken, maar vooral Katusha-Alpecin schoof de voorbije weken aan tafel bij zijn makelaar. De Zwitserse ploeg met Russische achtergrond beschikt met Nils Politt, Jenthe Biermans, Baptiste Planckaert en Tony Martin tijdens de voorjaarsklassiekers over een prima middenveld, maar het ontbreekt hen aan een kopman. Ploegmanager José Azevedo zag die rol weggelegd voor Stuyven, maar de Portugees vist achter het net.

Stuyven heeft zijn aflopende verbintenis bij Trek-Segafredo met twee jaar verlengd tot eind 2020. Eerder had ook al de Deense revelatie Mads Pedersen dat gedaan. John Degenkolb, de derde speerpunt van de Amerikaans-Italiaanse WorldTour-formatie, heeft nog een contract tot eind 2019. Ook volgend voorjaar zal Stuyven in de klassiekers dus het kopmanschap moeten delen met Pedersen en Degenkolb, maar de Belg kreeg tijdens de onderhandelingen wel de belofte dat hij ook na de klassiekers meer zeggenschap zou hebben over zijn programma om ook na april te kunnen scoren.