Nieuws/Sport
2038349
Sport

Mancini wil met Italië terug naar de top

Roberto Mancini

Roberto Mancini

FLORENCE - Roberto Mancini heeft bij zijn aanstelling als bondscoach een duidelijke opdracht meegekregen. De trainer moet het Italiaanse elftal terug brengen naar de top.

Roberto Mancini

Roberto Mancini

,,Het nationale elftal moet weer op het hoogste niveau mee gaan doen. We moeten terug naar de top in de wereld en in Europa'', zei de 53-jarige coach dinsdag bij zijn presentatie in Florence.

Italië heeft zich niet kunnen plaatsen voor het WK in Rusland. Na deze tegenvaller heeft de Italiaanse bond lang gezocht naar een opvolger van Gian Piero Ventura. Nadat Mancini zijn contract bij het Russische Zenit Sint Petersburg liet ontbinden, kon hij als bondscoach worden aangesteld. Het was voor hem niet lastig om voor de nationale ploeg te kiezen. ,,Het is het mooiste wat er is. Mijn opdracht is niet eenvoudig, maar niets is makkelijk in het leven.''

Hij wil eerst de spelers goed leren kennen. Ook staat hij open voor een terugkeer van Mario Balotellli. ,,Ik ga met hem in gesprek'', aldus Mancini. Balotelli speelde in 2014 zijn laatste wedstrijd voor de Italianen.