Nieuws/Sport
2040329
Sport

Hoofdwond Dost na supportersaanval

Bas Dost

Bas Dost

Bas Dost heeft een verwerpelijke supportersactie moeten bekopen met een hoofdwond.

Bas Dost

Bas Dost

Volgens verschillende Portugese media waren de hooligans gewapend met riemen, fakkels en zelfs strijkijzers. Niet alleen Dost moest het ontgelden. Ook ploeggenoten van hem en trainer Jorge Jesus kregen klappen. De spits uit Nederland moest zich aan zijn hoofdwond laten behandelen. Op foto's is te zien dat hij ook kneuzingen heeft opgelopen. De hooligans brachten ook grote vernielingen aan op het trainingscomplex van Sporting.

Dost eindigde als tweede op de topschutterslijst van de hoogste Portugese voetbalcompetitie. Hij scoorde maar liefst 27 keer en leverde drie assists. De leiding van Sporting Portugal heeft de aanval van de hooligans inmiddels ernstig veroordeeld en belooft alles in het werk te stellen de daders te achterhalen.

Gunther Neuhaus, de zaakwaarnemer van Dost, heeft geen woorden voor de actie van de hooligans. "Dit is echt onvoorstelbaar", vertelde hij aan Portugese verslaggevers. "Het was een heel gevaarlijke situatie. Dost is een van de belangrijkste spelers van Sporting in de laatste tien jaar."

Dost maakt geen deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de komende oefeninterlands tegen Slowakije en Italië. Hij bedankte vorige maand voor de nationale ploeg omdat hij zich daar niet gewaardeerd voelt.

Behalve Dost raakten ook William Carvalho, Josip Misic, Rui Patricio, Marcos Acuña, Fredy Montero, Rodrigo Battaglia gewond.  De supporters zouden zelfs zijn doorgedrongen tot de kleedkamers, die ze vervolgens flink hebben beschadigd.

De hoofdwond van Bas Dost

De hoofdwond van Bas Dost